phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - МУРАД ОПРЕДЕЛЯ ПОЖАРА КАТО ЛОШО ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЕ

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

В столицата започват погроми на таверни и кафенета, народът смята, че пожара е причинен от безделници, които пият и пушат, седейки там.

Синан паша обещава на Гюлбахар, че те ще обърнат думите на бедната жена срещу сутан Мурад, тя го обвини в бездействие.

На Съвета на дивана Султана нарежда на Кеманкеш и Силахтар да проведат разследване за пожара.

Кьосем се среща с Абаз Мехмет паша. Тя му обещава, че ще го направи везир. Той трябва да й стане нейните очи и уши на Съвета на дивана.Естер хатун предлага да увеличи тежестта и ролята на Мехмет паша, като го направи зет на династията, като го ожени за дъщеря си Гевхерхан.

Атике предлага на Гевхерхан да се срещнат в Мраморната вила. Фария се опасява, че между двете сестри може да възникне спор, който не се знае как ще приключи. Тя намира Силахтар и го моли за неговата намеса. Атике изрича всичко, което мисли за нея и Силахтар. Атике го обвинява, че той се е подиграл с нея. Тя допълва, че никога няма да им прости, няма да им позволи да са щастливи. Силахтар обещава на Гевхерхан , че ще поговори с Мурад.


Гюлбахар, за да смъкне вината от себе си кара една от верните на султанката момичета да каже на Хаджъ ага, къде е скрит фалшивия печат и му казва, като допълва че е видяла една жена, която го е скрила там. Тази жена е една от помощничките на Кьосем.Всичко това тя повтаря и пред Кьосем, но Хаджъ ага и Валиде султан не й вярват. Тогава момичето им казва, че тя е от ордена на йезуитите, които имат добре развита мрежа в Истанбул и скоро ще се доберат до Султана и всички останали. След това момичето се самоубива.

Кьосем разказва на Мурад за момичето от Ордена на йезуитите и че заговорът е проникнал в харема. Кьосем смята, че негов център е Гюлбахар султан. Мурад й позволява да използва най-жестоките мерки, включително и срещу майката на Баязид.

Гевхерхан отива в хамама, за да поговори с Атике. Те остават там сами. Фария се опасява, че ще се случи нещо непоправимо, тя разказва всичко на Валиде Султан. Кьосем султан нахлува в хамама, за да прекрати кавгата между двете сестри.

Кьосем взима решение да изпрати всички наложници от харема на повелителя в Стария дворец. Освен това на Гюлбахар султан е забранено да напуска двореца.

За да прекрати скандала между сестрите, Кьосем обявява, че ще ги омъжи и това е единственото решение. Гевхерхан трябва да се омъжи за Абаз Мехмет паша, за Атике ще подберат в скоро време подходящ мъж. Двете сестри изпадат в ужас от това решение на Кьосем.

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ