phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
В СЛЕДВАЩИТЕ ЕПИЗОДИ НА "ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ЗЮЛФИКЯР ПОЩАДИЛ ИСКЕНДЕР

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Ахмед и любимата му се женят във „Великолепният век: Кьосем”, тя извършва измама след смъртта му

Във „Великолепният век: Кьосем” зрителите стават свидетели как едно романтично решение може да промени хода на историята: Ахмед взима скандално решение да се ожени. Бракът му с Кьосем е благословен. Сафие иска да види гроба на сина си, но Зюлфикяр отказва да й го покаже, пише Жена на върха

Падишахът става все по-зле и умира в ръцете на жена си. Кьосем подписва указ и променя правилата за наследяване на трона. Дженет я вижда, а валиде утвърждава възкачването на принц Мустафа на престола. Зулфикяр протестира, но Кьосем е убедена, че новият падишах скоро ще загуби разсъдъка си.

Мустафа получава нова криза и посяга на Давуд. Халиме обещава на Кьосем, че ще бди над нея и синовете й. Дилруба смята, че трябва да постъпят обратно. Осман се кани да управлява, но доведената му майка има нови планове. Той смята, че тя не би подкрепила Мустафа, ако братчето му беше по-големия син. След това бяга от двореца по съвет на Дженет.

Новият император нарежда да отворят ковчега на мъртвия му брат, за да приеме трона. Халиме нарежда да заточат Кьосем. Валиде моли Зюлфикяр да бди над децата й. Осман обаче се връща с Давуд, за да спре кръвопролитието. Еничарите и спахиите искат от падишаха да освободи пленниците си. Мустафа обещава да ги пази живи.


Дилруба иска да убият племенниците и майка им, но мъжът й съветва валиде да чакат. Сафие моли Халиме да погребе Искендер при баща му, но тя отказва, защото е погубила другия й син. На своя глава бабата на падишаха отваря гроба на Искендер – той се оказва празен.

В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” се разбира, че Мехмед е издал брат си и двамата се сбиват отново. Оказва се, че Зюлфикяр е пренебрегнал заповедта на Ахмед и е пощадил любимия си еничар.

Осман отново бяга, но го залавят. Падишахът нарежда да го убият, но стражите отказват и повелителят получава гърчове. Кьосем намира начин да се срещне с първенците и им казва истината за състоянието на Господаря. Зюлфикяр разкрива на жена си и майка й истината за Искендер. Принцът междувременно научава за смъртта на Ахмед и отказва да напусне Истанбул.

Нова дворцова интрига праща отново Кьосем в заточение, но Зюлфикяр я спасява за пореден път. Принуждават Халиме да промени присъдата си. Пускат Осман от затвора. Дженет обещава да бди над малките принцове.

Искендер иска престола и Халиме му обещава подкрепа. Дженет подменя лекарството на падишаха и той получава пристъп пред поданиците си. Кьосем се опитва по мирен път да го принуди да абдикира, но съперниците й отказват да се предадат. Халиме се обединява със Сафие и праща палачи за принцовете. Зулфикяр държи за заложница Дилруба. Давуд го измъчва, но той не казва нищо. Сафие моли Искендер да послуша Мехмед Гирай и да замине. Хюмашах я пуска, за да спаси децата си. В следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем” съпругата на Ахмед отива в Топкапъ. Халиме обаче й казва, че е късно – принцовете са екзекутирани.

 

Последна промяна на Четвъртък, 31 Август 2017 16:13

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ