phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Събота, 10 Септември 2016 07:18

ПОЗНАВАТЕ ЛИ РАДИНА ДУМАНЯН ОТ "ОТКРАДНАТ ЖИВОТ"

написана от admin
Оценете статията
(0 гласа)

Радина Думанян, Дария Симеонова и Ралица Паскалева се познават още от НАТФИЗ

Според така наречената пийпълметрия „Откраднат живот“ по Нова е най-гледаният роден сериал от 2014-а до момента. Първият сезон на „бялата“ сага, която се развива в болница „Свети Кирил“ се превърна в абсолютен хит сред зрителите. В продължение на почти три месеца те преживяваха историите, радваха се и страдаха заедно с героите. Любовният триъгълник между докторите Александър Василев, Биляна Захариева и Калин Генадиев беше сред най-обсъжданият.

„Откраднат живот“ е създаден по всички правила на жанра. Поредицата проследява драматичните обрати в съдбите, случващи се на фона на динамичното всекидневие в голяма болница. Фикция и действителност от лекарската практика се преплитат умело. Интересните сюжетни линии, изпълнени със страст, предателство, приятелство и трудни рискови решения са основните двигатели на интригата.

На 13 септември започва вторият сезон. И през него ще блестят три съвсем млади актриси, които бързо станаха твърде известни покрай поредицата, макар че съвсем не са дебютантки. Радина Думанян, Дария Симеонова и Ралица Паскалева са състудентки от НАТФИЗ.

Днес Радина играе в Драмата на Пловдив, Дария е в трупата на театър „София“, а Ралица участва в няколко холивудски продукции, снимани у нас.

Когато Иван Добчев и Александър Секулов направиха „Възвишение“ по романа на Милен Русков в Пловдив, Радина едва ли е предполагала какво я очаква след неголямата по автор роля в спектакъла. Но всяка крачка напред я приближава към д-р Биляна Захариева. Тя играе и в „Чиста къща“, където си партнира с Йоана Буковска. Тъкмо тогава я викат за кастинга за новия сериал. На терена се оказва, че отново ще се срещне с Йоана – този път като майка и дъщеря. Доста екстравагантно, ефектно решение – въпреки че Йоана няма как да бъде родител на толкова голяма наследничка. Радина е достатъчно убедителна като очарователната Биляна, зад чиято привидна сдържаност се крият силни емоции, причина за множество драматични обрати в „Откраднат живот“. Пленява със своята дързост и специфична красота.

26-годишната актриса вече има почти 3 години опит в театъра, един „Аскеер“ и номинация за „Икар“ за дебют през 2015-а за своята Матилда в „Чиста къща“ от Сара Рул, постановка на Иван Урумов. „Нямаше как да ме знаят хората, тъй като до този момент не бях участвала в телевизионен сериал. Хвана ли се за нещо, няма спиране, докато не го изпълня. Амбициозна съм до полуда и не се притеснявам да го призная. Номерът е, че не прецаквам околните само и само да ги надскоча. Търся си моята пътечка към върха, но и давам път, ако се срещна с някого на кръстопът“, споделя Думанян.

Радина от малка обожава да рисува и да пее. Нямала е никаква идея с какво ще се занимава. Била добра в езиците и обмисляла да учи филология. Старателна ученичка, дори отличничка, но точните науки хич не били най-голямата й страст. Когато е само на 9, майка й я води на кастинг за пловдивското предаване „Клуб „Малките големи звезди“. Там я избират за водеща и за нея е задължително да посещава курсове по актьорско майсторство. Първите преподаватели на Радина тогава са актрисите в Кукления театър Ваня Сивинова и Соня Ботева. Уроците отварят сетивата на малкото момиче за този тип изкуство и тя усеща, че това ще е нейният път занапред. Благодарна е на родителите си, които винаги са я подкрепяли и от дете са я водили на различни представления. Тя без колебание решава да кандидатства в НАТФИЗ. Приемат я от първия път, тъй като още от гимназията тя има подготовка, благодарение на кръжока, в който участва. Неин ментор и пръв помощник е актьорът Симеон Алексиев. Той й дава и най-ценния съвет – да се забавлява винаги, когато е на сцената. „Показа ми поети, които не се изучават в училище – като Борис Христов, Добромир Тонев. Започнах да се замислям за нещата извън учебниците и програмата училище“, признава талантливото момиче.

Още като студентка в 4 курс в НАТФИЗ, Радина подава документи за Пловдивския театър. Малко след това разбира, че в Драмата организират кастинг за „Възвишение“. Още с първата си поява на сцената в любимия Пловдив, публиката я приема изключително добре и така младата актриса влиза с летящ старт. Тя се справя чудесно още в „Евридика в подземния свят“, „Албена“ и „Съблечи се“.
Думанян приема работата в родния град като отговорност и предизвикателство. Радва се, че големи творци са я оценили до момента. Сигурна е, че успехът й се дължи основно на любовта й към изкуството и огромното желание, с което създава ролите си. Чаровната актриса мечтае за Медея.

За образа на д-р Захариева Радина се съветва първо с майка си, която е сестра в анестезиологията. Тя й дава пълна информация за всичко, а което не знае – пита колегите си. После двете обсъждат. „Най-трудното за изиграване е това море от колебание, в което плува моята героиня. Тя действа импулсивно, друг път взима решения. Сложно е актьорът да оправдае подобно поведение“, споделя актрисата.

 

Инфо: Агенция Стандарт нюз

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ