phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК:КЬОСЕМ" -МУРАД СЕ ГОТВИ ДА УБИЕ БРАТЯТА СИ

Е-мейл Печат ПДФ
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Синан паша съобщава на Повелителя, че Кьосем свиква Съвета за извънредни ситуации, където критикува неговия  указ. За заседанието оповестява Яхия ефенди, но замълчава пред Мурад за участието на Кьосем.

Мурад подписва указ за заточението на братята си в тъмницата на територията на двореца.

След като Касъм е заточен в тъмница Кьосем започва да действа. По нейно нареждане Кеманкеш убива Силяхтар, а след това верните на него аги удушват Фаря.Силяхтар е открит от Атике, а Фария от Мурад и Мадам. Кьосем похищава Гюлбахар султан, за да стовари вината на нея за убийствата. Кьосем издава заповед да бъде изведена Гюлбахар от града и да бъде убита, по начин, по които никой не би я намерил.


Синан паша за пореден път му се удава да спаси Гюлбахар, той я скрива в дома на верен на него слуга.

Мурад обвинява Кьосем затова, че с убийствата на Силяхтар и Фария, тя му отмъщава, затова че е заточил Ибрахим и Касъм. Той казва, че му е омръзнало да й прощава. Кьосем всичко отрича и обвинява Гюлбахар, която е избягала от Рамели Хисари. Мурад се съмнява в думите й.

В една таверна поета Нефи се кара с влиятелния паша Тахир, заради неговите остри стихове срещу Султана. На заседание на Съвета на Дивана Тахир паша се жалва от поета. Мурад му разрешава сам да вземе решение, какво да бъде наказанието. Той вика палачите, които го убиват.

 

Спонсорирана реклама

loading...

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ