phototargets.com

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019 В ИСТАНБУЛ

Е-мейл Печат ПДФ
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

 

 

Защо да празнуваме Свети Валентин 2019 в Истанбул?

Истанбул е град на 2000 години, но  не остарява.Прилича на многолистна баница, замесена с колорита на вековете: отомански саралии, крем-брюле върху постен византийски хляб, медни кори от Константинополско  време, шоколад от царуването на Ататюрк и …малко пуканки-наследство от демокрацията. От Инстанбул човек винаги  си тръгва богато възнаграден. Историята на Истанбул е изключително богата. В IV век от н. е. римския император Константин за първи път официално признава християнството и премества столицата от Рим на изток, а гръцка Византия, на брега на Босфора. Византийският слой в града днес е доста добре запазен. Всеки, който иска да се потопи в тази епоха, може да отиде на левия бряг на Златния рог. На дясната страна  на Златния рог се намира квартал, наречен сега Бейоглу,  където живеят хора от много националности, а някога тук живял  самият лорд Байрон.

Романтично и екзотично, всичко това ще допринесе за романтичния привкус на Свети Валентин 2019

Турците са запазили почти всички християнски храмове от византийската епоха,  и са ги превърнали в минарета и джамии. А приказният живот на султаните може да се усети в двореца Топкапъ. В него се пазят косъм от брадата на Мохамед и отпечатък на стъпката му. Там се разказват и нечувани истории за потайностите на харема .Когато на туриста му омръзне патосът на миналите времена, може да се върне в европейската част на града. И там има какво да се види. Една от големите атракции е „Пера палас” – великолепен хотел, построен специално за пътниците на Ориент експрес. В него са отсядали Грета Гарбо, Жаклин Онасис, Сара Бернар, Мата Хари, Агата Кристи и самият Ататюрк. Наблизо е Халип-деде –манастирът на суфите (ислямски мистици, поети и разколници.)

Търговията, далеч от романтиката, но не толкова далеч от любовта и любовните преживявания за Свети Валентин 2019

В Истанбул всичко се търгува. Започнат ли да ви предлагат красив килим за 500 долара, ако успеете да надговорите сладкодумния продавач–хитрец,със сигурност ще си тръгнете с нова придобивка, но ще платите само 100 долара. Местните хора гледат  право в очите и ви се струва, че те са готови да ви скроят някой номер. Но само след няколко дни вие започвате да гледате по същия начин, разбирайки правилата на играта. Оценявайки таланта ви, турците веднага свалят цената поне двойно.Туристът в Истанбул трябва да се прави на много зает, да гледа пред себе си и да ходи бързо. Иначе спасение няма.  Там всичко се търгува, а главният принцип е да не обръщаш внимание на примамващи усмивки на продавачите, а да гледате повече в очите на любимата или любимия.

Любов и шопинг, две прекрасни съчетания за Свети Валентин 2019

Истанбул е създаден за шопинг. Започвайте шопинг от покрития пазар Капалъ Чарши в стария град. Там се намират 4 хиляди магазина. Разходете се през вратата Нуруосмани към Великия Пазар ( Капали Карси), насладете се на египетския пазар Мисир Карсиси. Истанбул е градът на контрастите. Има улици на бижутери, улици на търговци на килими. Новите магазини са в райони Таксим, Нишантани и Шашли. Скъпите витрини са на проспектите Истиклал, Джумхурпет и Румели. Заповядайте на шопинг в Истанбул-изобилие от стока и изобилие от …пазарлъци.

 

ПОЗДРАВЕТЕ ЛЮБИМИТЕ С КАРТИЧКИ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019

 

С МНОГО ОБИЧ!

 


 

 

Последно променен на Понеделник, 04 Февруари 2019 13:10  

Спонсорирано

Спонсорирана реклама

loading...

Спонсорирано

Реклама


ПОЖЕЛАНИЯ